thepitnieuwegein

Nationale feestdagen bij buurthuizen

clem-onojeghuo-phIDtKzQN8k-unsplash

Nationale feestdagen bij buurthuizen

Bij buurthuizen kun je vaak samen komen met andere mensen. Voor jongeren kan dit goed zijn voor de ontwikkeling, maar voor ouderen kan het helpen tegen de eenzaamheid. Zo kan je veel dingen doen hier en draait het vaak om de gezelligheid. Vooral bij nationale feestdagen kan het soms vervelend zijn om thuis te zitten. Zo kan je eenzaam zijn, maar kan de thuissituatie ook niet zo goed zijn op dit moment. Een buurthuis kan je hier goed bij helpen en zij doen ook veel met nationale feestdagen. Zo kan je hier goed samenkomen en leuke dingen doen als er een nationale feestdag is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je hier komt met de kerst en dat je gezellig gaat eten met zijn alle. Hetzelfde geldt voor andere feestdagen en zijn er vaak leuke evenementen die je kunt doen met andere. Zo kan je iets leuks doen met Sinterklaas, maar ook met andere feestdagen. Op deze manier kan je als jonger iemand iets leuks doen en kan je meer sociaal contact hebben. Ook voor ouderen is het goed omdat je op deze manier natuurlijk minder eenzaam bent. Dit is natuurlijk de ideale oplossing voor veel mensen met meerdere problemen.

Begeleiding

Bij buurthuizen en jongerencentra is er vaak begeleiding. Zo zorgen deze voor veel dingen, maar ook vooral voor de faciliteiten. Je kan bijvoorbeeld denken aan het organiseren van spelletjes, maar ook feesten. Daarnaast organiseren ze ook vaak evenementen en kan dit heel leuk zijn. Vaak zijn dit maatschappelijke evenementen en kan je denken aan sport evenementen. Op deze manier kan je gezellig voetballen met zijn alle of een andere sport doen met meerdere mensen. Zo kom je ook in beweging en is dit natuurlijk heel gezond voor je lichaam mocht je bijvoorbeeld overgewicht hebben.

Eenzaamheid

Zoals eerder gezegd kan eenzaamheid heel vervelend zijn, maar ook ongezond. Doordat jij jezelf eenzaam voelt kan dit heel slecht zijn en je mentaal ook beïnvloeden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je hierdoor depressie krijgt en kan dit heel vervelend zijn. Ook kan je hierdoor zo slecht voelen dat je denk aan zelfmoord en dit wil je natuurlijk niet hebben. Via buurthuizen en jongerencentra kan je eenvoudig van deze eenzaamheid afkomen en is dit van een groot belang. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je het gezellig hebt met andere en is dit natuurlijk ideaal.

george-coletrain-OjJbTWsCTRg-unsplash

MEER TE WETEN KOMEN

buurthuizen?

jongerencentrum

evenementen