thepitnieuwegein

Waarom naar een jongerencentrum gaan?

omar-lopez-1qfy-jDc_jo-unsplash

Waarom naar een jongerencentrum gaan?

Jongeren hebben het vaak druk met school en moeten daarom ook veel leren. Zo hebben jongeren meestal veel stress en moeten ze natuurlijk ook veel dingen doen. Daarnaast kan deze stress zorgen voor veel problemen bij jongeren en ook de ontwikkeling in de weg zitten. Zo belanden ze vaak op straat en doen ze illegale dingen of weten ze niet wat ze moeten doen. In verschillende steden en dorpen heb je daarom ook jongerencentrum waar je heen kunt gaan. Hier kan je verschillende dingen doen en kan je hierdoor jezelf beter ontwikkelen als een jonger iemand. Hier kan je verschillende activiteiten doen en kan je ook je bezig houden met de andere jongeren die hier komen. Zo kan jij jezelf minder vervelen en kan je ook nog eens sociaal contact hebben met de andere die hier komen. Je kan bijvoorbeeld leuke spellen met elkaar doen, maar ook gewoon met elkaar praten. Op deze manier heb je wat te doen en kan dit natuurlijk ook heel gezellig zijn. Ook kan je ervoor kiezen om hier iedere dag naar toe te gaan zodat je altijd dezelfde mensen kan ontmoeten.

Buurthuizen

Naast jongerencentra heb je ook andere plekken waar je vaak samen kan komen. Zo heb je bijvoorbeeld buurthuizen en zijn deze ingericht voor andere mensen. Op deze manier kunnen jongeren ook hier komen voor activiteiten, maar is het niet alleen voor jongeren. Ook heb je plek voor andere mensen en kunnen oudere hier ook komen. Voor oudere is dit van belang omdat ze vaak eenzaam zijn en ook zoeken naar een plek voor meer sociaal contact. Via verschillende buurthuizen kan je dit goed doen en kan je hier met andere ouderen veel activiteiten doen zodat ze zich minder eenzaam voelen.

Corona

Door het virus Covid-19 kunnen mensen steeds minder naar dingen toe gaan. Zo kan je niet zomaar naar buurthuizen en jongerencentra gaan en kan dit soms moeilijk zijn. Daarom hebben deze centra ook online-mogelijkheden om deze mensen bezig te houden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om online met elkaar in contact te komen. Daarnaast kan je ook vaak met een QR-code bij deze centra binnen komen. Op deze manier kan je als nog activiteiten uitvoeren met andere en is dit goed voor je ontwikkeling natuurlijk.

maxime-VkJ9Zm4MQaU-unsplash

MEER TE WETEN KOMEN

buurthuizen?

evenementen

Nationale