thepitnieuwegein

Wat zijn buurthuizen?

kylie-lugo-t0BavJY0M-U-unsplash

Wat zijn buurthuizen?

In verschillende wijken en steden in Nederland zijn er veel jongeren die zich vervelen. Zo kan dit soms heel slecht uitpakken omdat ze dan op straat gaan hangen. Zo kunnen ze illegale dingen doen of zelfs depressie krijgen. Ook zijn er jongeren die minder sociaal contact hebben en kan dit natuurlijk vervelend zijn. Dit doet echt wat met de ontwikkeling van deze jongeren en zijn er daarom buurthuizen gemaakt. Deze buurthuizen zijn ook voor ouderen en hier kan je samen komen met andere. Zo kan je hier met iedereen samen komen en kan je een gezellige tijd krijgen met elkaar. Jongeren kunnen hier samen activiteiten doen die heel leuk zijn zoals bepaalde spellen. Je kunt hier bijvoorbeeld darten of voetballen, maar ook andere creatieve dingen die je kunt doen. Zo kan je in veel buurthuizen vaak ook muziek maken en is hier alle vrijheid voor. Daarnaast is het ook van belang dat je sociaal contact hebt met elkaar zodat je elkaar beter leert kennen. Op deze manier kan je ook andere mensen beter leren kennen en kan je op deze manier ook vrienden maken. Voor veel jongeren is dit van belang en zo hebben ze iemand waarmee ze kunnen praten.

Voor ouderen

Naast jongeren zijn buurthuizen ook ingericht voor ouderen mensen. Zo zijn deze mensen vaker eenzaam en kan dit zeer vervelend voor hen zijn. Doordat je een buurthuis hebt kan je goed met elkaar omgaan en kan je ook spellen met elkaar spelen. Ouderen vinden dit leuk en met deze spellen hebben ze ook gelijk sociaal contact. Zo kunnen ze praten over verschillende dingen en kunnen ze elkaar altijd tegen komen in een van de buurthuizen. Ook heb je bij deze buurthuizen begeleiding zodat alles in de gaten wordt gehouden. Vaak kan je hier ook eten en drinken zodat je een leuke tijd hier kan beleven.

Evenementen

Naast dat je met elkaar spellen kunt spelen kun je ook andere dingen doen met elkaar. Zo organiseren buurthuizen vaak maatschappelijke evenementen en kan dit soms heel leuk zijn. Deze evenementen zijn voor een goede ontwikkeling voor de mensen en gaan vaak over maatschappelijke dingen. Dit kan bijvoorbeeld het milieu zijn, maar ook andere dingen zoals creatief zijn. Daarnaast valt sport ook onder maatschappelijke evenementen en worden deze ook vaak organiseert. Op deze manier kan je ook in beweging komen en is dit soms een stuk beter voor je. Ook kan je op deze manier ervoor zorgen dat je wat te doen hebt in je vrije tijd.

markus-spiske-WUehAgqO5hE-unsplash

MEER TE WETEN KOMEN

jongerencentrum

evenementen

Nationale